az egészséges fogyasztó egészséges reggele

Különös dolog az emberi makacsság, tegnap csak éjjel egy körül omlottam össze - és a ma reggeli önújraélesztést szerintem a teljes Vészhelyzet stáb állva tapsolta volna meg. Igen. Csináltam egy kicsit mindent, amit tegnap terveztem. Szentendrét, fagyizást, meccset, sőt, Életet is. És még dolgokra is rájöttem.

Például rájöttem, hogy az elmúlt három napban azért érzem egyre nyomorultabbnak és alkalmatlanabbnak magam a munkahelyemen, mert egyik nap sem mentem ki ebédelni (mikor ettem, akkor is csak az íróasztalomnál), márpedig ezek szerint az a 20-25 perc levegőváltozás és szünet ugyanúgy kell, mint a focistáknak a két félidő közt az öltözőben szüttyögés. De majd ma! Majd ma megyek ebédelni. Hátha akkor nem tör rám a leküzdhetetlen menekülési kényszer már másfél órával a munkaidőm lejárta előtt.

Tegnap legalább volt apropóm a menekülésre, be kellett mennem az egyik kiadóhoz, hogy adjanak pénzt és tiszteletpéldányt. Találkoztam Robinnal és WhoIsNottal is, akik semmivel sem voltak kevésbé agyhiányosak nálam, valamint megtudtam, hogy mangát fordítani kemény dió - mert hogy mondjuk magyarul azt, hogy "gasp"? Vagy "tdzzzdzzz"?

Szeretem, mikor a keverőpálcát megtartja a tejhab. Mint a reggeli harmadik kávémban, amit esküszöm , hogy nem akartam megvenni, csak a külső körülmények (alvás közben nagyon nyomják az akták az arcomat) kényszerítettek erre a szörnyű lépésre.

Azt is szeretem, hogy amikor nagy ritkán betévedek egy boltba, a bevásárlókosaram tartalma mindig egészséges és kiegyensúlyozott háztartás képét nyújtja. Tegnap például a következőt figyelhette volna meg a fogyasztófelügyelet:

1) barackpálinka (a rusztikus folyóparti vacsorához; vörösbor illett volna, de nem volt nálam dugóhúzó)
2) Red Bull (a reggeli újraélesztéshez; esetleg a déli és az ötórai újraélesztéshez is, előrelátó nyúl vagyok) (és szeretem az ízét)
3) paradicsomos kiscipó (a rusztikus folyóparti vacsorához; más péksütemény már nem volt, a kilós vekni pedig sok)
4) Nescafé (már megint elfogyott, mindig elfogy, és mindig elfelejtem)
5) fekete tűfilc (ez is megint elfogyott, ez is mindig elfogy, és ezt is mindig elfelejtem)
6) rózsaszín-bordó-fehér-zöld-fekete-fehér-rózsaszín-bordó csíkos térdzokni (szééép)
7) zöld-zöld-bézs-zöld-barna-zöld csíkos térdzokni (ez is szééép)

Függőségeim listájára felvettem a csíkos térdzoknikat. Már hét pár van, és egyik szebb, mint a másik (de most épp a rózsaszín-bordó-fehér-... a kedvencem). A többiről (Szentendre, macskák, meccsek) még majd bővebben.