naploid

Elmentem családi vacsorázni, és egy cipővel, egy sárgadinnyével és egy üveg kávéval gazdagabban tértem haza. Három másodperc alatt jutok el a zenből a habzó szájú őrjöngésig, és ennek nem csak a meleg az oka, hanem az is, hogy emberek nem akarják megfogadni a tanácsaimat, és az milyen már, ugye nyilván jogukban áll nem megfogadni a tanácsaimat, és ugye nyilván nekem ezt el kéne tudnom fogadni, csak mégsem, mert milyen már. Nem vagyok én ehhez hozzászokva. Jaj. Azért nem tesz boldoggá a meleg sem.

A hétvége leginkább felvillanásokból áll, és nem is baj, hogy nem kapcsolódnak össze ezek a dolgok, nem kell mindig mindennek összekapcsolódnia. De azért ott a sör és a bor, de még a pálinka is, és egymáshoz térben és időben nagyon közeli, ám minden másban végtelenül távoli erdei helyszínek, az egyiken bogrács, a másikon harcizebra csíkokkal kikent lánglelkület. Fáj a torkom.

A hét közepén persze volt más is, szintén hőség, és vendégeskedés Grafikuslánynál, és a bor és az alma és a sajt után a nyitott ablakon bepermetező vihar, és macskák, akik ki akartak ugrani az ablakon, mert annyi eszük van. Aztán hazajövet agyleolvadós email egy munka kapcsán, ez rányomta a bélyegét az egész hetemre, és nem egyszerűsítette a helyzetet az sem, hogy másnap korán reggel kellett menni tárgyalni régi fordításokról, csak hogy kiderüljön, hogy nem régi fordításokról tárgyalunk mégsem (és sajnos nem lettem a világ egyetlen gazdag fordítója, pedig ha megvennék tőlem azokat a jogokat, hah, jaj, az összes kezdődő gyomorfekélyem elmúlna, de hát egyelőre nem). És este korcsma, csak a társaság felét zavarta meg a pincében a lámpaként funkcionáló, tejüveg ablak (még mindig nem sötétedett be? ...mármint hogy most a föld alatt vagyunk), és kiderült, hogy Búvárzenekar és Fleó egy pár, de ez láthatóan nem rázta meg annyira az úri közönséget, mint netán várták, Hős Adminunk pedig egy egész kosár pogácsával lepett meg minket.

Az openoffice most épp azt játssza, hogy nem indul el, akárhogy bökdösöm; egy újraindítás alighanem megoldaná a helyzetet, de azt hiszem, elmegyek inkább aludni.