Clarion UCSD Write-a-Thon

A Clarion a science fiction és a fantasy legnagyobb íróképző rendezvénye, ahol a résztvevők a hathetes tanfolyamon a műfaj legjobbjaitól, legjobbjaival tanulhatnak és dolgoznak. Idén úgy döntöttek, a San Diego-i tanfolyammal egy időben, június 26. és augusztus 10. között rendeznek egy online Write-a-Thont is, főleg azért, hogy pénzt gyűjtsenek az alapítvány számára. Az erre jelentkező "írók" annyit írnak ez idő alatt, amennyit tudnak és akarnak, miközben arra biztatják az embereket, hogy adakozzanak a Clarionnak.

Az angolszászoknál ez bevett szórakozási forma, a derék Strangelight doktor például rendszeresen elmegy kirándulni valahová valami liverpooli gyerekkórház javára, ami abból áll, hogy heteken át nyaggat mindenkit, hogy adakozzanak, aztán túrázik egy jót, a pénzt pedig tovább utalja. A fene sem érti, miért nem szoktak az emberek nyaggatás nélkül is adakozni, Strangelight doktor pedig túrázni, de ez egy ilyen különös angolszász szokás, amit láthatóan ők nagyon szeretnek, én pedig nem fogom fel. Felhívják a figyelmet, vagy ilyesmi.

Én azért csatlakoztam a kezdeményezéshez, mert amúgy is régóta le akarom fordítani (át akarom írni) az egyik novellámat angolra, és ez jó alkalomnak tűnt erre. Nem olyan iszonyatosan sok munka, de azért nem is egyszerű. A Write-a-Thon alatt erről külön blogot vezetek angolul.

Kleinheincz Csilla, azaz Hanna is részt vesz a dologban, az ő oldala itt található. Ha az ő oldalán ajánl fel valaki pénzt, azzal őt szponzorálja, ha az enyémen, azzal engem (ha mindkettőn, akkor mindkettőnket, mert ez ilyen tehetséges rendszer). Egyelőre úgy tűnik, ez nekünk főleg csak arra jó, hogy ha sok szponzorunk lesz, nyerhetünk mindenféle ritkaságot, és persze büszkék lehetünk rá, hogy mi mindenre rá tudunk venni embereket. Más haszonnal és lehetőséggel nem jár a dolog, szóval például nem lesz az, hogy ha összelapátoltunk 50 dollárt, akkor valamelyik Clarion oktató belenéz az írásunkba (csak mert ez a kérdés már felmerült - és volt benne valami). Egyelőre nem tudunk róla, hogy ne csak ógermán dicsőségben jutalmaznak minket, azaz hősiességünket majd szkaldok sora regéli el - nem az életünk múlik a nemes adományokon, de azért ha valaki nagy nekibuzdulást érez, és nem tudja hová tenni a garasait, küldje ide, itt jó helyen lesznek.