az pajszerekről és az világegyetemekről

Ahogy később összefoglalták a beszélgetés tartalmát: "of crowbars and universes" , és én ilyen címmel szeretnék valami eszetlen ütős számot írni, MOST. Mondjuk közvetlenül a "she's so Virgo"   után, azt én hoztam össze valami internetes felületen, és Strangelight doktorúr szerint lenne kiváló számcím; tényleg van benne valami kis retro-lüktetés, valahová a Jet és a Stone Roses közé helyezném el. A másik viszont kemény, komplex, kiabálósan-dinamikus zúzást igényel. Aminek a szövegében sokszor szerepel a tisztán és hallhatóan artikulált "GROOOAaaarrrh...uGH-HAHH" . Is. És világegyetemek és pajszer.

Persze mivel egy Meshuggah szám indította a beszélgetést, még csak meg sem lepődnék rajta, ha már létezne pár ilyen. Kemény, komplex, világegyetemes, és mégis... pajszer. Pajszer a javából.

http://www.youtube.com/watch?v=8kKLQp2BqXE Vigyázat. Kicsit brutális, egyszerű személyek számára csak nyomokban tartalmaz emészthető zenei elemeket. A kedvencem.
*** habzó szájjal hörögve hedbengel
habzó szájjal hörögve hedbengelni, az már maga tökéletes frontemberi teljesítmény, nem?
Az még nem elég. Spiritualitást és kifejezőkészséget is kell birtokolni hozzá, hogy a hörgésen keresztül is átjöjjön a szöveg, meg a dallam. Ennek illusztrálása: http://www.youtube.com/watch?v=toUcTzZS43s
szerintem a death metal 90%-ában a szövegírás kizárólag a borítóra korlátozódik, az énekes pedig csak úgy szárazhány
Nem! És mégyszer nem! Erre klasszikus példa Fredrik Thordendal (a M. gitárosa) Special defects c. felvétele, amin elég nagy részben kivehető a szöveg, és követhető is, és hihetetlenül komoly filozófiai problémákat feszeget.
...pajszerral.
Szerintem ezt nem is kell hozzátenni, természetesen. Józan, kínlódó emberi elme fogpiszkálóvékony alumíniumpajszerjával az Univerzum végeérhetetlen obszidiánproblémáját, amely az Istenhit/nemhit csillagköde és a lét/nemlét spirálkarjai közé ékelődött.
Aha. Viszont mindannyian tudjuk, mennyire vigyázni kell azokkal az emberekkel, akik pajszert cipelnek magukkal.
kb olyanok, mint a késbuzik?
A késbuzik imádnivaló népek. Kérdezz meg bárkit.
Aha. Csak ezek úgy döfnek gyomron, hogy elkezdenek veled beszélgetni. Egy késbuzi nem döf meg, mert sajnálja a kedvencét, ezek viszont a te idegeiden fenik ki az övékét.
Ez ilyen :a két ujjával mutatja: kicsi. Nem is látszik. Soha nem tudod meg, kinél van ilyen. Esetleg az arckifejezésükről.
De akkor az nem pajszer, hanem, mittomén, csavar, vagy ék. Vagy pajszerelem.
és miről lehet felismerni azt a metálost, akinek az agyát felnyitották ezzel a pájszerral, és miről azt, akiét nem?
Így néz egy felnyitott. :nagyon bambán bámul maga elé: És így egy még felnyitatlan. :most ugyanúgy bambán bámul, tulajdonképpen nincs különbség: Érted mán?
Amúgy pedig gyönyörű idő van; előtört belőlem a rejtett delfin-énem, mert épp az orrommal bökdösök egy ásványvizes üveget, közben egészen halkan dúdolok (de az is lehet, hogy vinnyogok, péntek van, és ilyenkor már nehéz eldönteni). Az elmúlt három napban megpróbáltam kialudni magam, és tény, hogy ha az ember munka után rögtön hazamegy, lámpát sem kapcsol, és már alszik is, akkor szinte teljesíthető a napi nyolc óra. És ettől napról-napra emberformábbank érzem magam. Azt hiszem, ha kicsit behozom a koraőszi lemaradásomat, akkor egyszer majd még programokra és rendrakásra is használható leszek. Addig remeteélet és káosz; hah, és közben éjszakánként blackmetal tömeggyilkosságokkal álmodom, pedig az nem is olyan vidám téma.