p. s. i love a fekete lovasokat úgy általában

Tegnap betértem egy szelet pizzára a WestEndbe, és arra gondoltam, hogy ha 21:30 és 21:45 között játszanak filmet, megnézem, mert olyan fáradt vagyok, és takony helyett épp hülyeséggel van tele a fejem; egyik is idegesítő, másik is, de az egyiktől legalább csak fizikailag nem kapok levegőt.

Szóval játszották is a P. S. I Love You -t, és hosszú film volt, ez onnan is látszik, hogy a pattogatott kukoricám háromnegyedét elropogtattam. Pedig mozizós esték után rendszeresen a maradék kukorica a másnapi reggelim. A film maga egyébként kissé össze-vissza állt elviselhetetlenül rossz és sírós-női-vígjáték részekből, gondolom, ha lenne érzékem a jane austen-inél legalább pár évjárattal frissebb romantikára, még élveztem is volna. Vagy nem. Azt hiszem, nem feltétlenül voltak egymással jó arányban a részek (a nyitójelenet például egyértelműen túl hosszú volt), és amúgy a könyvvel tényleg csak "based on   viszonyban áll a film, bár nem mondom, hogy sokkal rosszabb. És Lisa Kudrow döbbenetesen öreg. Én, mint kora-harmincas, hadd reménykedjek benne, hogy nem meggyőző kora-harmincas.

Viszont után álmomban a tudatalattim csinált belőle egy olyan mixet az Álmosvölgy Legendája -val, hogy annál ütősebbet még sosem. Ahhoz képest három zombie koktél egymást után is csak halk csoszogás. Mondjuk a fej nélküli lovas itt kapott fejet, szép, fekete fürtös volt, és kapott mellé talpig fekete, dögös bőrruhát, és kard helyett éjfekete karikásostort, a csípése maga volt a halál, a hangja pedig kiválóan illett a lovast jellemzően kísérő villámláshoz. Például igazán szép jelenet volt, ahogy éjféltájt siettünk hazafelé egy kietlen mezőn, amikor is a semmiből előrúgatott egy lovas, és miközben kétségbeesetten belevágtatott a további semmibe, odakiáltott nekünk, hogy "Ne kövessetek, ha kedves az életetek" , mi pedig kórusban ordítottuk neki vissza, hogy "Követ téged a halál!" ; igaz, ezek után kiderült, hogy pontosan fogalmaztunk, mert némi villámlás közepette előkerült a pokol lovasa is. Később aztán minden tömény romantikába fulladt, még a lovasról is kiderült, hogy vannak érzései, bár persze ez előbb vagy utóbb minden dögös bőrszerkós pasiról úgyis kiderül, nem?