ezen kívül

Ezen kívül nagyon be akartam fejezni egy munkát, de rám szakadt a világ összes idegessége, és írtam helyette közel tíz könyvoldalnyi izét, amiből se könyv nem lesz soha, se novella, se bármi más. Persze legalább elfáradtam tőle, és amúgy nem lett rossz sem, gyakorlásnak például kiváló volt; és a tetejébe meg is nyugtatott. Aztán idővel azért a munkát is befejeztem, de idővel.

Ezen kívül kitörtem a második legkedvencebb csizmám sarkát, és kis híján a bokámat is, mert sikerült akkor indulnom otthonról, amikor épp valami ritka csúszóssal mosták fel a folyosót (záporozó káromkodás és gyors cipőváltás után túrabakancsban is majdnem elhasaltam); most kicsit vigasztalhatatlan vagyok, mert a második legkedvencebb csizmám azért még mindig a legkedvencebb holmijaim közé tartozik. És el is késtem miatta a kávézásról, pedig. Kávézni jó dolog.

Ezen kívül megérkezett a Twenty Major könyv, és hozza a blogja átlagát, de inkább csak az átlagát - persze ettől még szórakoztató, és néhol vicces is. És persze nem tudok én ahhoz kellően dubliniasan gondolkozni, hogy ennek a rejtőiségét teljesen átérezzem, de valahol arrafelé kellene keresni a dolog, izé, a dolgot az irományok térképén, vagy valami. Csak kicsit trágárabb. Sokkal.

Ezen kívül néha megint fájnak az ujjaim össze és vissza, tényleg a gépelés tehet róla, pedig az itthoni billentyűzetem akár a vaj, nem úgy, mint az irodai volt, amitől a vége felé komolyan kis híján sírtam - olyan tudományosan megalkották, hogy erősen vissza kell rúgnia, hogy néha kis híján beletört a kezem.

Ezen kívül (mert ezúttal tényleg minden bekezdést ezzel kezdek) újra hallgatgatom a The Lord of the Rings   rádiójátékot, néha összekeverve a The Hobbit   hangoskönyvvel, és mindig felvidít, megállás nélkül.