mostan fekete tollakról álmodom

Nagyon büszke vagyok magamra, mert idén még csak három ruhát vettem (jó, és négyet kaptam, ráadásul azok sokkal szebbek), ebből kettőt múlt héten. Most épp átérzem, hogy miattam halnak ki a koalák, mert minek nekem ennyi ruha, és egyébként tényleg minek nekem ennyi ruha, de ezt az életem szinte összes többi sallangjáról is elmondhatnám, szóval nem hat meg. Minek nekem ennyi tea, minek nekem ennyi villamos, minek nekem ennyi alvás, úgyis csak fáradt leszek újra.

Már megint a rohíroknál járok, ha másodszorra is végighallgattam az egészet, nekilátok majd az American Gods-nak (ez van, ez a francia címe), abból aztán végképp semmit sem fogok érteni. Pótcselekvésnek persze nem lesz rosszabb a kényszeres twitter-pörgetésnél, jaj, méhecskéket kell rajzolnom, és lassan ideje lenne újabb vázlatokat összeraknom. Reggel két szakállfonat közben kifogyott a fekete tollam, mondjuk Oghren így is a legeltaláltabb darabok közé tartozik. Nem tudom, miért van az, hogy némelyiket hatszor nem sikerül lerajzolnom, aztán hetedszerre javítás nélkül tökéletesen. Igaz, utána még simán el szoktam rontani, amikor rámegyek tollal, de argh, izé, méhecskéket kell rajzolnom, és vennem új fekete tollat. Egyébként tudom, hogy fejlődni nem ettől fejlődnék, hanem attól, amit két éve csináltam pár hónapig, hogy minden reggel húsz percig fényképet rajzolok (olyan dolgot még meg sem próbálnék, ami mozog). Akkor tényleg látszott, hogy egyre jobban megy, de hát ezt nem tudom a villamoson csinálni, és képtelen vagyok még korábban felkelni érte. Nagyjából már annak is örülök, ha sikerül úgy felkelnem, hogy az életmentő reggeli rutinok* (zabpehely, vitamin, hajmosás, fogmosás, öt perc nyak- és fejmasszázs**) benne legyen, és tudom, hogy csak még húsz perc rajzolás (plusz francia nyelvlecke) és még tíz perc reggeli torna kéne egy hasznosabb és boldogabb életért, de egyszerűen így is sírva vonszolom ki magam az ágyból.

Egyébként ha egyszer nosztalgia/poszt-gót zenekart alapítok, kész az első lemez borítója. Már csak meg kell tanulnom dobgépet programozni, és látni napszemüvegben.


*rosszul leszek, ha éhgyomorra indulok el, és még rosszabbul, ha éhgyomorra kapom be a vitaminjaimat. A vitaminokban pedig hiszek: három éve, amikor nem szedtem őket, rosszabb volt a vérképem, mint most... az pedig orvosi vizsgálat nélkül is látszik, hogy a hajam erősebb. Szebbnek nem szebb, mert hát így is kis kusza kóc a kerek fejemen, de már a fodrászok is alig szólnak be rá.
**elmondhatatlanul sokat használ fejfájás ellen, ha kihagyom egy hétig, be is merevedik a nyakam és a vállam