zsong

Az ugró szarvasokról sokkal bénábbak lettek a csomók, mint vártam, de pont nem az agancsuk miatt, pedig azt hittem volna. Nem baj, már csak két csomó van hátra (ugró nyuszik), és egy NaNoWriMo színező, az mondjuk inkább lesz érdekes, mint bármi.

A szerdai szünnap nélkül valószínűleg annyira sem lennék üzemképes, mint amennyire amúgy épp nem vagyok, most leginkább csak repetitív, manuális feladatokra fogékony az agyam, és puzzle-t kirakni, az összetettebb gondolkozás nem megy. Hah, nyilván egy egész (kicsi) projekt tesztelését kéne épp megterveznem, leírnom és lebonyolítanom! De legalább kitaláltam, mire cserélem le a telefonomat, amit másfél hónapja ejtettem kijelzővel a kockakőre (két méter magasról), már csak arra kell rájönnöm, mikor, és persze összeszedni magam, hogy kisebb összeomlás nélkül átvészeljek egy olyan nehéz és bonyolult szociális interakciót, mint a telefonvásárlás.

Ennek örömére (és ráhangolódásul) meg is hallgattam a Jupiter elektromágneses és egyéb rezgéseiből generált "zenéjét" (bár igazából a Vénusz tetszik a legjobban). Közben a szférák zenéjétől függetlenül azt is sikerült végre megértenem (elolvasnom), mi a különbség a fehér zaj és a rózsaszín zaj és a barna zaj között, ha hozzáveszem a binaurális théta-delta csodákat is, most már elképesztően sokféle monotonitással tudom tükörsimára csiszolni az agyamat.