virágok, könyvek, sorozatok

Megérkezett az utolsó csodaszer, amit még kipróbálhatok a hibiszkuszok megmentésére, bár a három kicsiből a rózsaszín már így is elpusztult másfél hónapja, és a bordóból is nagyon haldoklik a két tő egyike (egy hete még jól volt, és most nincs itthon sör, hogy felerősítsem) (a sör nagyon durva, félholt növények keltek életre, és felkopaszodott ágak lombosodtak be újra csak attól, hogy néhányszor átmostam őket sörrel). Talán ha holnap végre lepermetezem őket neem oldattal, tényleg minden jó lesz, és megdöglenek a rohadék molytetvek. Télen még bírtam, hogy háromnaponta lemostam az összes hibiszkusz összes levelét sörrel (nem véletlen, hogy januárban egy hónap alatt végighallgattam mind az öt Percy Jackson könyvet), de az is csak visszaszorította a problémát, és most már nincs rá erőm. Remélem, a neem tényleg hat! A banánt is megtámadta valami más rohadékság, szóval az is kap majd a neem permetből. Jaj, nagyon drukkolok.

Vannak persze más dolgok is, már rengeteg francia hangoskönyvet meghallgattam, Elkezdtem bevezetni a német hangoskönyveket is, egyelőre vannak aggályaim, mert A Végtelen Történetet most nagyon utáltam (bár egész eddig nagyon szerettem), és A Gyűrűk Ura sem váltja be a hozzá fűzött reményeket, pedig nagyjából annyira értem, mint annak idején a francia változatot, amit imádtam. Lehet, hogy alapvetően a német nyelvvel lennének gondjaim? De miért? Az őseim jól meghatározható százaléka német, hát ha az összes idegen nyelv közül valamelyikhez kötődnöm kéne, pont ez az! De most először végtelenül idegesített, hogy Bastian mennyire gyerek (persze amikor egyidős voltam vele, ez érthető okokból nem zavart), és az Atráskó-Fuhur páros, miért vagytok ti ilyen hülyék ketten együtt, hát a félreértéseket nem így kell megoldani, kettőtők közül legalább az egyik tudhtná jobban, mert már nem kisbaba! (nyilván Fuhurra gondoltam, Atráskó hivatalosan is gyerek). Mondjuk azt még nem tudom, itt mi lesz a következő, ha kifogyok az emészthető Tolkienekből (egy Szilmarilokra még nem ruháznék be), mert oké, hogy le tudom követni, ki mit csinál Moriában, de azért a német még egyáltalán nem kezd úgy megnyílni előttem, mint a francia tette.

Tolkienről szólva, elkezdtem megnézni az amazon vonatkozó sorozatát, hát erős mentális gimnasztika ez énnekem, hogy ne tépjem ki a szemem minden második jelenetnél. De ha meg tudom magam győzni, hogy ez nem Tolkien, csak valami furcsa névegyezésekkel teli, általános fantasy, akkor egész nézhető, vannak benne szép képek (milyen érdekes, hogy ezt a kiflifejű elfet Elrondnak hívják, olyan ismerős ez a név). Megnéztem a Last Tycoon-t is, az sokkal jobb volt, csak miért olyan szép benne mindenki (tudom, Hollywoodban játszódik) (kár, hogy nem lett több évad). A Raised By Wolves-t pedig két évad után elkaszálták, mi lesz így velem, hát az teljesen váratlan mód minden igényemet kielégítette (minden igényem = nem tudjam előre, mi történik, de amikor megtörténik, mégis lássam, hogy jutottunk el oda). Plusz Travis Fimmel.